nedjelja, 4. studenoga 2012.

Mjenjanje latinice u cirilicu

Uputstvo:

- Da prebacite tekst iz latinice u cirilicu prekopirajte latinicni tekst u gornji prozor
(da postavite tekst koji zelite prebaciti u drugo pismo opcija "paste" na vasem misu nece raditi pa koristite tipke na tastaturi "CTRL i slovo "v" istovremeno)
i kliknite na "Prebaci u cirilicu".
- Da prebacite tekst iz cirilice u latinicu prekopirajte cirilicni tekst u donji prozor (na isti nacin kako je to gore opisano za latinicu ) i kliknite na "Prebaci u latinicu".

Ako je neka riječ prebačena u ćirilicu, a nije trebalo da bude jer je strana riječ markirati je (držati ljevo dugme miša i prevući preko riječi ili djela teksta) i biće prebačena u latinicu kao i sva njena druga pojavljivanja u tekstu.

Da selektujete/prekopirate tekst koji ste prebacili u latinicu ili cirilicu, kliknite desnim mishom u prozor gdje se nalazi tekst koji zelite kopirati i idite na opciju "select all" i onda kad vam se tekst zaplavi na tastaturi stisnite "CTRL i slovo "c" istovremeno i tekst vam je prekopiran, poslje ga samo postavite gdje zelite bilo da kliknete desnim mishom pa idete na "paste" ili da stisnete na tastaturi tipke "CTRL" i slovo "v" istovremeno.

Ako vam ovaj program ne radi znaci da nemate instaliranu "Javu".

Ovaj program n
ije savršen i radi samo prostu zamjenu slova, ali može da posluži za prebacivanje sitnih tekstova iz jednog pisma u drugo.


Slova za dual raspored: ћ-cy, ч-cx, ш-sx, ђ-dy, ж-zx, љ-ly, њ-ny

Slova za dual raspored: ћ-cy, ч-cx, ш-sx, ђ-dy, ж-zx, љ-ly, њ-ny

 

Program je napravio Aleksandar Veselinovic


 

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi

Balika Vadhu - Mala nevesta

Balika Vadhu - Mala nevesta - Mlada nevesta indijska serija besplatno gledanje online sa srpskim prevodom